Comisia Europeană nu a înnoit comanda pentru doze din vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca, pentru după luna iunie, a anunţat duminică Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, citează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană a lansat luna trecută o acţiune legală împotriva AstraZeneca pentru că nu a respectat contractul de furnizare a vaccinului anti-Covid şi pentru că nu are un plan fiabil pentru a asigura livările la timp.

UE şi AstraZeneca urmează să fie audiate pe 26 mai, într-un tribunal de primă instanţă francofon de la Bruxelles, în acest proces.

Laboratorul suedezo-britanic a livrat statelor membre UE doar 30 de milioane din cele 120 de milioane de doze contractate în primul trimestru.

În al doilea trimestru, AstraZeneca intenţionează să furnizeze doar 70 de milioane din cele 180 de milioane de doze contractate de Uniune.

Procedura în justiţie, lansată în numele CE şi al Celor 27, a fost denunţată drept „lipsită de fundament” de către laboratorul farmaceutic.

„Nu am înnoit comanda după luna iunie. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Breton la postul de radio France Inter, adăugând că este „un vaccin foarte bun”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.