Comandanţii a două unităţi ucrainene care apără oraşul-port Mariupol, asediat, au emis o declaraţie video în care afirmă că au reuşit să îşi unească forţele, în timp ce Rusia susţinea că a înregistrat progrese în oraş, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia lor vine în timp ce forţele ucrainene rămân blocate în interiorul oraşului Mariupol, care a fost supus săptămâni întregi unui bombardament neîncetat. Armata rusă a afirmat în repetate rânduri că a ocupat poziţii strategice în oraş, dar s-a confruntat, de asemenea, cu o rezistenţă dură din partea forţelor ucrainene. 

Denis Prokopenko, comandantul Regimentului Azov, a declarat că unitatea sa s-a unit cu trupele Brigăzii 36 de puşcaşi marini, dar a recunoscut că unii apărători ucraineni s-au predat.  

 "Aceştia sunt oameni adevăraţi [din Brigada 36] care au ales calea războiului", a spus el.  

"Nu faceţi eroi din dezertorii şi luptătorii care s-au predat de bunăvoie. Ei au ales calea ruşinii şi nu ar trebui să fie eroizaţi în niciun caz", a mai afirmat acesta.   

"Ştim ce facem, de ce ne aflăm aici. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini cu succes misiunea de luptă", a declarat Serhii Volyna, comandantul Brigăzii de Infanterie Marină. 

Între timp, într-o declaraţie de miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov, a declarat că portul maritim comercial din Mariupol a fost capturat. CNN nu a putut verifica independent această afirmaţie. 

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.