Unsprezece soldaţi americani au fost răniţi în urma ataculului Iranului de la baza Aïn al-Assad în Irak săptămâna trecută, contrar a ceea ce anunţase preşedintele Donald Trump, a anunţat joi comandamentul central al armatei americane, citat de agenţiile AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deşi niciun membru al forţelor armate americane nu a fost ucis în timpul atacului iranian din 8 ianuarie de la baza Aïn al-Assad, mai mulţi dintre ei au fost trataţi pentru comoţii cerebrale din cauza exploziei şi sunt în curs de evaluare", a indicat comandantul Bill Urban într-un comunicat. 

Ca măsură de precauţie, unii dintre militari au fost transportaţi la facilităţi americane din Germania sau Kuweit pentru continuarea monitorizării medicale, a adăugat el.

"Când vor fi consideraţi apţi pentru a-şi relua atribuţiile, militarii sunt aşteptaţi să revină în Irak", a precizat Bill Urban.

Până la 1.500 de americani au fost cantonaţi în marea bază aeriană Al Asad din deşertul Anbar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.