Un fost coleg de clasă al lui Salvador Ramos, autorul atacului armat de la şcoala elementară din Uvalde soldat cu moartea a cel puţin 19 copii, a declarat că Ramos i-a trimis nişte fotografii care ilustrau o armă de foc pe care o deţinea şi o geantă plină cu muniţie cu câteva zile înaintea atacului. Tănărul susţinea că arată ”foarte diferit” şi că este de ”nerecunoscut”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prietenul atacatorului, care nu a vrut să îi fie dezvăluită identitatea, a spus că era oarecum ”apropiat” de Ramos şi că s-ar fi întâlnit ocazional să se joace pe Xbox împreună.

”Îmi trimitea mesaje din când în când, iar în urmă cu patru zile mi-a trimis o poză cu AR-ul pe care îl folosea (n.r. puşcă de asalt)... şi cu un rucsac plin de cartuşe de calibru 5,56, probabil că erau în jur de 7 încărcătoare”, a afirmat el.

Băiatul l-a întrebat pe atacator de ce are nevoie de armament, iar el a răspuns: ”Nu-ţi face griji în legătură cu asta”.

Ulterior, Ramos i-a trimis alt mesaj în care afirma că arată ”foarte diferit” şi că ”nu l-ar recunoaşte”.

Ramos era batjocorit de colegii săi din cauza hainelor pe care le purta şi din cauza situaţiei financiare precare a familiei sale, iar în cele din urmă, a venit tot mai rar la şcoală.

”Nu mai mergea la şcoală... şi treptat, s-a lăsat”, a mai precizat prietenul lui Ramos.

După absolvire, tânărul a comunicat din ce în ce mai puţin cu Ramos, însă o dată la câteva luni, băiatul îi trimitea un mesaj sau îl ruga să se joace pe Xbox împreună.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.