Coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic (SI) condusă de Statele Unite şi-a suspendat activităţile de formare şi susţinere a forţelor de securitate irakiene din cauza unor atacuri cu rachetă repetate vizând baze în care se află trupe din cadrulcoaliţiei antijihadiste, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prima noastră prioritate este să protejăm personalul coaliţiei angajate în vederea înfrâmgerii Daesh (acronimul arab al SI). Tiruri repetate de rachetă în cursul ultimelor două luni ale unor elemente din cadrul Kataeb Hezbollah au condus la moartea unor membri din cadrul forţelor de securitate irakiene şi a unui cetăţean american civil”, a subliniat coaliţia duminică, într-un comunicat.

”Prin urmare, suntem acum deplin ocupaţi cu protejarea bazelor irakiene care găzduiesc trupe din coaliţie. Acest lucru ne limitează capacitatea de a realiza formarea partenerilor şi de a le susţine operaţiunile împotriva Daesh, iar astfel am suspendat aceste activităţi”, precizează ea.

Această decizie poate fi modificată în orice moment, mai precizează coaliţia în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.