Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, a făcut vineri după-amiază o vizită neaşteptată la Casa Albă pentru a-l anunţat pe Donald Trump că nu are voturile necesare pentru a trece controversata legislaţie de înlocuire a Obamacare. Reacţia liderului republican vine după ce preşedintele american le-a dat un ultimatum congresmenilor pentru a vota legislaţia în Camera Reprezentanţilor, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ryan încearcă să obţină o poziţie din partea miliardarului american cu privire la legislaţia de înlocuire a Obamacare.

Casa Albă a anunţat că votul va avea loc fără nicio întârziere suplimentară, începând cu ora locală 15.20 (21.30 ora României).

Donald Trump a dat un ultimatum republicanilor şi a cerut Camerei Reprezentanţilor să voteze vineri controversate lege de înlocuire a Obamacare, care a stârnit îngrijorări atât în rândul democraţilor, cât şi a republicanilor din Congres.

Acesta riscă să sufere o lovitură grea, tocmai pentru că a forţat organizarea unui vot înainte de finalizarea negocierilor între republicanii din Camera Reprezentanţilor şi consilierii de la Casa Albă.

Joi, Trump le-a spus reprezentanţilor republicani că dacă nu vor vota acest proiect controversat, atunci vor rămâne pentru totdeauna cu Obamacare.

De asemenea, oficialii administraţiei prezidenţiale le-au transmis republicanilor că Donald Trump nu mai are de gând să participe la negocieri şi va trece la următoarea promisiune electorală dacă legislaţia de înlocuire a Obamacare nu trece de Camera Reprezentanţilor, forţând mânca republicanilor nemulţumiţi de proiectul propus de Casa Albă, dar care nu vor să apere legislaţia lui Barack Obama.

Donald Trump are nevoie de 216 republicani pentru ca legislaţia să treacă de Camera Reprezentanţilor.  

Acest controversat proiect va fi respins dacă 22 de republicani se alătură democraţilor, iar presa americană sugerează că între 28 şi 35 de republicani se opun înlocuirii Obamacare.

Republicanii moderaţi sunt nemulţumiţi că acest proiect taie prea mult din asigurarea medicală a americanilor, în vreme ce conservatorii cred că Trumpcare este prea asemănătoare cu Obamacare.

Aproximativ 14 milioane de americani vor pierde asigurarea medicală în 2018, în baza noului plan republican de asistenţă medicală, arată analiza Biroului pentru Buget Congresional (CBO).

De asemenea, numărul persoanelor neasigurate va creşte cu 24 de milioane până în 2026, ajungând la 52 de milioane de oameni în Statele Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.