Un editorialist de la CNN a comentat situaţia provocată de scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis în care arată că, după ce liderul de la Casa Albă a schimbat dramatic standardele etice ale Guvernului american, Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a ales să critice lupta anticorupţie dintr-o altă ţară, România, ceea ce a pus într-o lumină proastă Statele Unite, contrar poziţiei oficiale anunţată de Washington.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Frida Ghitis reaminteşte în editorialul publicat de CNN că Giuliani este un avocat independent şi om de afaceri. "Este liber să apere criminali şi corupţi. Dar este şi un avocat de renume pentru preşedintele Trump. Oamenii din toată lumea îl văd la televizor vorbind în numele lui Trump. Aşa că, cuvintele lui, chiar dacă susţine că nu au legătură cu Guvernul american, au o rezonanţă specială". 

Potrivit editorialistei, în scrisoarea adresată preşedintelui României, Giuliani vorbea despre reglementarea activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susţinând că lupta anticorupţie afectează statul de drept sub acoperirea aplicării legii în mod abuziv.

"Giuliani a propus că fie amnistiaţi cei acuzaţi şi condamnaţi în urma abuzurilor comise de DNA", se arată în editorial. "Şi a atras atenţia că aceste lucruri vor alunga investiţiile străine". 

Avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucureşti s-a disociat, transmiţând, prin purtătorul de cuvânt, că Guvernul SUA nu comentează acţiunile persoanelor fizice.

Rudolf Giuliani a recunoscut că a fost plătit de o firmă de consultanţă în momentul în care a trimis preşedintelui României, o scrisoare contrară poziţiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico. Firma de consultanţă globală, Freeh Group International Solutions, aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.