Circulaţia feroviară între Franţa şi Italia a fost oprită luni, după o alunecare masivă de pietre în Valea Maurienne, care provoacă dificultăţi şi pentru traficul rutier, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Căile ferate franceze, SNCF, precizează că închiderea circulaţiei feroviare va dura cel puţin până miercuri.

Duminică, în jurul orei locale 17.15, "mai multe stânci, reprezentând un volum de aproximativ 700 m3" s-au prăbuşit peste ecranul de protecţie instalat pe RD 1006, într-un "sector deosebit de atent supravegheat", a explicat prefectura din Savoia într-un comunicat. Alunecarea de pietre a provocat oprirea circulaţiei trenurilor între Franţa şi Italia pe linia Chambéry-Torino, precum şi a trenurilor TER în valea Maurienne, a precizat SNCF.

Ministrul transporturilor, Clément Beaune, a avertizat că o revenire la normal "va dura mai multe zile".

"După alunecarea masivă de teren de ieri în Maurienne, serviciile noastre publice sunt mobilizate pentru a restabili traficul rutier şi feroviar cât mai repede posibil. Prioritate absolută pentru siguranţa tuturor", a scris ministrul pe X (fostul Twitter).

Pentru trenurile TER, punctul terminus este acum Saint-Jean-de-Maurienne, iar pentru autocarele TER, ultima staţie este Saint-Michel-Valloire.

Pe cale terestră, drumul RD 1006 a fost închis în zona alunecării de teren, între intersecţia RD 1006 / RD 215 şi intersecţia Le Freney.

Autostrada Maurienne, A43, a fost, de asemenea, închisă între bretelele 29 şi 30, în ambele sensuri de circulaţie (St-Michel-de-Maurienne şi Le Freney), pentru o perioadă nedeterminată, "până la îndepărtarea resturilor depuse pe autostradă în urma alunecării de teren".

De asemenea, tunelul rutier de la Fréjus este închis circulaţiei pentru toate vehiculele de peste 3,5 tone în ambele sensuri, Franţa-Italia şi Italia-Franţa. "Prin urmare, camioanele şi autocarele sunt sfătuite să folosească tunelul Mont-Blanc sau autostrada A8", anunţă Prefectura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.