Premierul Dacian Cioloş a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de solidaritate cu poporul francez, după atentatul de joi noapte de la Nisa. Premierul a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi şi-a exprimat susţinerea pentru Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş vorbeşte despre atentatul sângeros de joi noapte, care a făcut ca la Nisa ”bucuria sărbătorii Zilei Naţionale" să se trasforme într-o dramă. 

”Franţa este în lacrimi. La Nisa, bucuria sărbătorii Zilei Naţionale s-a transformat în dramă. Vieţile a zeci de oameni care celebrau libertatea, egalitatea, fraternitatea au fost secerate într-un act inuman. În aceste momente, România este alături de Franţa, de poporul francez încercat încă o dată de un atentat de o violenţă incalificabilă. Doresc să transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi tărie tuturor celor care trec prin această grea cumpănă”, a scris Cioloş pe Facebook

Mesajul în română a fost însoţit de un altul în limba franceză în care transmite condoleanţe familiilor îndoliate.

La Nisa, un camion a intrat în plin în mulţimea strânsă joi noapte pe Promenade des Anglais pentru focul de artificii de Ziua Naţională a Franţei. Camionul a lovit oamenii cu viteză maximă, ceea ce a generat momente de panică.

Apoi, şoferul a coborât şi a început să tragă în oameni, înainte de a fi ucis.

La bordul vehiculului au fost găsite arme şi grenade, au anunţat autorităţile.

Procurorul din Nisa a declarat că victimele sunt împrăştiate pe o rază de doi kilometri - distanţa parcursă de camion prin mulţime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.