Cincisprezece state membre UE s-au angajat să primească 40.000 de afgani, a anunţat comisarul european însărcinat cu Afaceri Interne Ylva Johansson, în urma unei reuniuni a miniştrilor europeni de Interne, la Bruxelles, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt în măsură să anunţ că 15 state membre s-au angajat să ofere o protecţie unui număr de 40.000 de afgani”, a anunţat comisarul într-o confernţă de presă, joi seara, salutând un ”act de solidaritate impresionant”.

Înaltul Comisariat ONU pentru Regugiaţi (UNHCR) estima în octombrie că 85.000 de afgani este necesar să fie mutaţi din ţări vecine Afganistanului, unde s-au refugiat în ultimii cinci ani, şi îndemna UE să-i primească pe jumătate dintre ei.

Comisia Eueropeană (CE) nu a precizat imediat în ce perioadă urmează să aibă loc prmirea acestor refugiaţi.

Germania a primit cel mai mare contingent de refugiaţi afgani - 25.000 -, iar Franţa s-a angajat să primească 2.500 de afgani şi alţi 5.000 de refugiaţi de alte naţionalităţi, potrivit unui document pe care AFP scrie că l-a văzut.

Olanda urmează să primească 3.159 de afgani şi 1.915 de refugiaţi din alte ţări, Spania 2.500 de afgani şi 1.200 de refugiaţi din alte ţări, iar Suedia 1.500 de afgani şi 4.200 de refugiaţi din alte ţări.

Aproximativ 28.000 de oameni au fost evacuaţi dn Afganistan de către statele membre UE, după revenirea la putere a talibanilor, la jumătatea lui august, potrivit CE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.