Autorităţile mexicane au anunţat vineri noaptea că cinci soldaţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi zece au fost răniţi în urma unei ambuscade asupra unui convoi militar din violenta provincie nord-vestică Sinaloa. Potrivit primelor informaţii, atacul a fost organizat de către fiii renumitului baron al drogurilor Joaquin ”El Chapo” Guzman, care încă deţin poziţii de conducere în cartelul Sinaloa, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambuscada a avut loc în localitatea nord-vestică Culiacan, care este controlată de cartelul de droguri Sinaloa. Liderul cartelului a fost recapturat la începutul anului de către autorităţile mexicane, după mai bine de jumătate de an de la evadarea sa dintr-o închisoare de maximă securitate.

Autorităţile susţin că în spatele atacului asupra convoiului militar sunt fiii lui ”El Chapo”.

Ambuscada a vizat iniţial o ambulanţă cu un presupus membru al cartelului, care era escortată de către trei soldaţi mexicani. Atacatorii înarmaţi au luat cu asalt convoiul folosind mitraliere semiautomate şi grenade, înainte de a incendia ambulanţa şi de a-l elibera pe suspectul arestat de autorităţi.

El Chapo a fost capturat în urmă cu mai bine de doi ani în localitatea Mazatlan. Însă, acesta a reuşit să evadeze din închisoare în iulie 2015, pentru a fi capturat la începutul acestui an într-o zonă izolată din Los Mochis, Sinaloa.

În prezent, baronul drogurilor încearcă să pună capăt eforturilor depuse de către autorităţile mexicane pentru a-l extrăda în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.