Asistenţii preşedintelui Joe Biden au găsit cinci pagini suplimentare de materiale clasificate la reşedinţa sa personală din Wilmington, Delaware, în aceeaşi zi în care un consilier special a fost desemnat să investigheze problema, a anunţat Casa Albă sâmbătă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am făcut publice acum detalii specifice despre documentele identificate, cum au fost identificate şi unde au fost găsite”, a declarat Richard Sauber, consilierul special al Casei Albe, menţionând că biroul consilierului de la Casa Albă nu va mai răspunde la întrebări pe această cât timp ancheta este în curs.

„Casa Albă va coopera cu noul consilier special numit”, a anunţat Sauber.

Descoperirea a avut loc la doar câteva ore după ce Biroul consilierului Casei Albe a lansat o declaraţie în care citează în mod specific descoperirea unui singur document şi în aceeaşi zi, procurorul general Merrick Garland l-a numit pe fostul procuror al SUA Robert Hur drept consilier special pentru a investiga problema.

Cea mai recentă dezvăluire este a treia într-o săptămână, iar informaţiile iniţiale furnizate pentru a doua oară s-au dovedit ulterior a nu fi complete. De fapt, Sauber a spus că percheziţionarea caselor lui Biden a fost finalizată miercuri seara, chiar dacă cele cinci pagini suplimentare au fost descoperite joi seară.

Noile pagini au fost găsite când un avocat de la Casa Albă a mers la Wilmington pentru a facilita transferul unui document clasificat găsit la casa lui Biden de către avocaţii săi personali oficialilor Departamentului de Justiţie, a spus Sauber.

„Deoarece am o autorizaţie de securitate, m-am dus la Wilmington joi seară pentru a facilita furnizarea documentului găsit de consilierul personal al preşedintelui miercuri către Departamentul de Justiţie”, a spus Sauber.

„În timp ce îl transferam oficialilor DOJ care mă însoţeau, printre materialul cu el au fost descoperite cinci pagini suplimentare cu marcaje de clasificare, în total şase pagini”, a adăugat Sauber.

Echipa juridică a lui Biden a recunoscut săptămâna aceasta că a găsit documente clasificate referitoare la perioada în care a fost vicepreşedinte în administraţia Obama la casa sa din Delaware, inclusiv unele în garajul său.

Sâmbătă, Reuters a anunţat că Joe Biden apelează la un cunoscut avocat democrat, Bob Bauer, pentru a-i gestiona răspunsul la investigaţia unui procuror special din SUA privind gestionarea de către acesta a documentelor clasificate, după descoperirea de documente la biroul său privat şi acasă.

Bauer va servi ca avocat personal al lui Biden în timpul unei anchete efectuate de consilierul special al SUA Robert Hur, un fost avocat american din Maryland, care a fost interpelat joi de procurorul general Merrick Garland pentru a examina dacă documentele clasificate au fost îndepărtate sau păstrate în mod necorespunzător.

Un purtător de cuvânt al lui Bauer a confirmat că îl reprezintă pe Biden, dar a refuzat să mai comenteze.



 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.