Cinci muncitori au murit luni în Sicilia după ce au inhalat gaze toxice în timp ce efectuau lucrări de mentenanţă într-o staţie de epurare, anunţă pompierii şi primarul comunei Casteldaccia, în apropiere de Palermo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cinci muncitori au murit, iar un al şaselea a fost intubat şi transportat la spital”, a confirmat AFP primarul comunei, Giovanni di Giacinto.

Pompierii au scos afară şase persoane, însă au putut reanima doar una.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un muncitor era teafăr, au anunţat ei pe X.

Potrivit lui Giovanni di Giacinto, muncitorii ar fi respirat sulfură de hidrogen, un gaz natural prezent în instalaţii de tratare a deşeurilor, toxic în concentraţii mari.

O concentraţie mare a acestui gaz poate provoca probleme respiratorii, convulsii, comă şi moarte.

Accidente mortale la locul de muncă ţin cu regularitate prima pagină în presa italiană şi se află în centrul unei dezbateri pe tema prevenirii riscurilor.

În aprilie, şapte muncitori au murit într-o explozie, în incinta unei centrale hidroelectrice, în apropiere de Bologna (nord).

În februarie, surparea unei structuri de beton pe şantierul de construcţie a unui supermarket, la Florenţa, s-a soldat cu cinci morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.