O clădire rezidenţială din cartierul Mazzeh din Damasc, capitala Siriei, a fost bombardată sâmbătă într-un atac care ar fi provocat moartea a cinci persoane şi pe care presa oficială siriană l-a atribuit Israelului, scrie AFP. În locul respectiv avea loc o "reuniune a liderilor pro-iranieni", potrivit unei organizaţii a opoziţiei siriene, iar o sursă Reuters a declarat că în atac ar fi fost ucis un oficial al Gărzilor Revoluţiei, trupele de elită ale regimului iranian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un atac israelian cu rachetă a vizat o clădire de patru etaje, ucigând cinci persoane (...) şi distrugând întreaga clădire în care se întâlneau lideri pro-iranieni", a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţiei a opoziţiei siriene cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria devastată de război.

Alte media locale au relatat, de asemenea, că s-au auzit explozii în capitala siriană.

Atacul israelian cu rachete asupra capitalei siriene Damasc a ucis sâmbătă un membru al Gărzilor Revoluţionare iraniene şi a rănit alte persoane, a declarat pentru Reuters o sursă de securitate din cadrul alianţei regionale pro-Siria.

Sursa de securitate, care face parte dintr-o reţea de grupuri apropiate de guvernul sirian şi de principalul aliat al acestuia, Iranul, a declarat că imobilul cu mai multe etaje care a fost lovit era folosit de consilierii iranieni care sprijină guvernul preşedintelui Bashar al-Assad şi că a fost în întregime spulberat de "rachete israeliene cu ţintă precisă".

Nu a existat deocamdată niciun comentariu din partea Israelului.

Essam Al-Amin, şeful spitalului Al-Mowasat din Damasc, a declarat pentru publicaţia locală siriană Al-Watan Online că spitalul său a primit un cadavru şi trei răniţi, inclusiv o femeie, în urma atacului de sâmbătă.

Un purtător de cuvânt al Jihadului Islamic palestinian a declarat pentru Reuters că niciun membru al grupării nu a fost rănit în atac, după ce au apărut informaţii că unii dintre militanţii mişcării palestiniene se aflau, de asemenea, în clădirea bombardată.

Israelul desfăşoară de mai mult timp o campanie de bombardamente în Siria împotriva ţintelor care au legătură cu Iranul, dar a trecut la lovituri letale în urma atacului din 7 octombrie asupra Israelului comis de militanţi ai grupării islamiste palestiniene Hamas, care este susţinută de Iran. În decembrie, o lovitură israeliană a ucis doi membri ai Gardienilor Revoluţiei, trupele de elită ale regimului islamic de la Teheran, iar într-un alt atac, pe 25 decembrie, a fost ucis un consilier superior al Gărzilor care supraveghea coordonarea militară dintre Siria şi Iran.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.