Mai mult de 5 milioane de americani au fost infectaţi cu noul coronavirus de la începutul epidemiei în Statele Unite, acest număr reprezentând un sfert din totalul înregistrat pe glob.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pragul de 5 milioane de contaminări a fost depăşit sâmbătă.

Cu o persoană infectată la fiecare 66, SUA este cea mai afectată ţară din lume, potrivit unei analize Reuters.

În ţară au fost înregistrate oficial şi 162.422 de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Dr. Anthony Fauci a declarat săptămâna aceasta că, până la finalul anului, ar putea exista cel puţin un vaccin sigur şi funcţional.

Preşedintele Donald Trump a spus că, mai mult, până pe 3 noiembrie - data la care au loc alegerile prezidenţiale - este posibil ca SUA să aibă deja un vaccin împotriva Covid-19.

Brazilia a trecut pragul de 3 milioane de contaminări şi pe cel de 100.000 de decese, iar India este clasată pe locul al treilea în lume, cu mai mult de 2 milioane de cazuri.

La nivel global, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul anului trecut, au fost înregistrate 19,57 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 725.900 de decese. Din totalul celor diagnosticaţi, peste 11,8 milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.