Agenţii CIA şi FBI au lansat o operaţiune comună pentru a investiga cea mai gravă breşă de securitate din istoria Agenţiei Centrale de Informaţii, care a dus la publicarea a mii de documente secrete despre tehnologiile utilizate pentru a pătrunde în smartphone-uri, televizoare inteligente şi sisteme informatice. Aceste documente au fost divulgate de un avertizor de integritate din CIA către reprezentanţii WikiLeaks, transmite CBS News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

WikiLeaks a publicat documente care demostrează că agenţia americană a pătruns în televizoarele inteligente de la Samsung.

Surse familiare cu investigaţia au explicat că principalul suspect este o persoană din agenţie - fie un angajat sau un contractant al CIA.

CIA nu a anunţat public când şi mai ales cum au fost furate câteva mii de documente secrete, dar se crede că persoana vinovată a avut acces fizic la materiale.

Cele mai multe documente erau clasificate şi păstrate într-o secţiune specială a agenţiei de informaţii, dar sute de persoane aveau acces la materialele divulgate WikiLeaks.

Reprezentanţii WikiLeaks au susţinut că au obţinut documentele secrete de la foşti contractori ai CIA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.