Chris Pincher, membru al Guvernului premierului britanic Boris Johnson, responsabil de disciplina parlamentară a deputaţilor conservatori, şi-a dat demisia după ce a fost acuzat că ar fi abuzat doi bărbaţi. Oficialul a mai fost acuzat în 2017 că a făcut avansuri sexuale unui sportiv olimpic şi potenţial candidat conservator la alegeri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare de demisie trimisă joi, parlamentarul Chris Pincher recunoaşte că a ”băut mult prea mult” şi îşi cere scuze că ”s-a făcut de ruşine, (pe el) şi pe alţii”. Potrivit mai multor agenţii de presă britanice, alesul conservator, în vârstă de 52 de ani, a abuzat doi bărbaţi, inclusiv un parlamentar, într-un club privat din centrul Londrei, Carlton Club, miercuri seară, incident care a atras plângeri la adresa Partidului Conservator.

Chris Pincher şi-a demisia din funcţia de şef adjunct, dar îşi păstrează funcţia de deputat, ceea ce a declanşat solicitări pentru excluderea lui din partid şi o anchetă internă.

”Este exclus ca conservatorii să ignore o posibilă agresiune sexuală”, a scris Angela Rayner, numărul doi al Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie, pe contul de Twitter.

”Boris Johnson trebuie să spună acum cum Chris Pincher poate să îşi păstreze funcţia de deputat conservator”, a adăugat ea, deplângând o ”degradare totală a standardelor vieţii publice” în timpul mandatului premierului în exerciţiu.

Numit în februarie, Chris Pincher a demisionat deja din funcţia de şef adjunct în 2017, acuzat că a făcut avansuri sexuale unui sportiv olimpic şi potenţial candidat conservator la alegeri. Acest caz se adaugă la o serie jenantă de alte cazuri de abuz sexual în rândul partidului de guvernământ în ultimele luni.

Un deputat neidentificat, suspectat de viol, a fost arestat şi ulterior eliberat pe cauţiune la mijlocul lunii mai, un altul şi-a dat demisia în aprilie pentru că a vizionat pornografie în Parlament pe telefonul său mobil în aprilie, iar un fost parlamentar a fost condamnat în mai la 18 luni de închisoare pentru agresiunea sexuală asupra unui băiat de 15 ani.

Guvernul lui Boris Johnson a fost, de asemenea, zguduit de scandaluri pentru petrecerile organizate Downing Street, în pofida restricţiilor anti-Covid din timpul pandemiei, ceea ce a făcut ca liderul să fie supus unei moţiuni de cenzură din partea propriului partid, pe care a câştigat-o. Cu toate acestea, el a plătit pentru aceste cazuri în cadrul alegerilor, conservatorii fiind înfrânţi în urma a două alegeri parţiale desfăşurate în luna iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.