Primarul suspendat Dorin Chirtoacă a spus, într-o conferinţă de presă susţinută după închiderea secţiilor de votare, că locuitorii Chişinăului au transmis astăzi un mesaj pentru toată republica, boicotând referendumul iniţiat de socialişti împotriva sa, şi i-a îndemnat pe cetăţeni să păstreze cursul "proeuropean şi pro-românesc” şi la alegerile parlamentare, scrie IPN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dorin Chirtoacă a afirmat că cetăţenii au făcut diferenţa între minciuna unor oameni care nu vor să facă nimic şi au manifestat solidaritate cu munca depusă de el şi de echipa de la Primărie timp de zece ani. Prin boicotarea referendumului, locuitorii capitalei au pus la punct "clasa politică şi aventurierii care au cheltuit în vânt zece milioane de lei şi care au adus un subiect artificial în agenda publică şi au dat peste cap viaţa noastră de mai bine de jumătate de an fără niciun rost sau folos”, a spus Dorin Chirtoacă.

Întrebat ce va face în continuare, edilul suspendat a spus că va lupta pentru dreptate şi pentru municipiul Chişinău şi a mulţumit tuturor pentru susţinere şi pentru că au trezit societatea, care se dorea "să fie adusă în amorţire”. De asemenea, Dorin Chirtoacă a făcut apel la socialişti, îndemnându-i să-şi asume răspunderea şi să-şi prezinte demisia pentru faptul că au abuzat de atenţia cetăţenilor.

Mai mulţi lideri politici cataloghează eşecul referendumului drept o înfrângere a Partidului Socialiştilor şi a liderului neoficial al formaţiunii, Igor Dodon. Atât reprezentanţii coaliţiei de guvernare, cât şi ai opoziţiei sunt de părere că rezultatul a fost previzibil, scrie Deschide.md.

Referendumul pentru revocarea primarului din Chişinău, liberalul Dorin Chirtoacă, a eşuat din cauza prezenţei reduse la vot, de 17,5 la sută. Pentru ca referendumul să fie validat, la urne trebuia să se prezinte cel puţin 33% din cele peste 640.000 de persoane cu drept de vot.

După procesarea a 100 % din procesele-verbale, rezultatele referendumului privind demiterea primarului Chirtoacă arată că 86,4% au votat "pentru”, iar 13,53% - "împotrivă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.