Un călugăr chinez de rang înalt este acuzat de mai multe călugăriţe că le-a forţat să întreţină raporturi sexuale “prin controlul minţii”, el respingând acuzaţiile, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presupusele acţiuni ale lui Abbot Xuecheng au fost descrise într-un raport trimis guvernului de doi călugării de la templul Longguan.

În raport, Xuecheng este acuzat că a trimis mesaje explicite călugăriţelor şi le-a forţat să întreţină relaţii sexuale cu el. De asemenea, el este acuzat că a ademenit sau ameninţat cel puţin şase călăugăriţe pentru a avea relaţii sexuale. Patru dintre ele au cedat cererilor sale.

În plus, călugărul este acuzat că s-a folosit de mesaje “pentru a le controla minţile” călugăriţelor, susţinând că sexul face parte din studierea doctrinelor buddhiste.

Documentul de 95 de pagini arată că una dintre călugăriţe a depus o plângere la poliţie în iunie după ce Xuecheng a abuzat-o sexual.

Xuecheng a fost chestionat de autorităţi dar a fost eliberat ulterior, conform unei surse a Global Times.

Templul, situat în Beijing, a acuzat călugării că prezintă informaţii false.

Xuecheng este şeful Asociaţiei Buddhiste a Chinei, cea mai tânără persoană din istorie care a ocupat acest post şi un consultant politic în guvern.

Templul a informat într-un comunicat postat pe Weibo, o reţea socială chinezească, unde Xuecheng are peste un milion de urmăritori, că va demara o investigaţie, dar a subliniat că Xuecheng neagă acuzaţiile.

În comunicat se precizează că dovezile sunt false.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.