China preconizează ca până la sfârşitul acestui an să producă 610 milioane de doze ale mai multor vaccinuri împotriva covid-19 - şi că această producţie anuală ar urma să crească la peste un miliard de doze în 2021 - au anunţat vineri, la Beijing, oficiali chinezi în domeniul sănătăţii, care dau asigurări că ţara lor se află în frunte în acest domeniu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Punerea la punct a 11 vaccinuri chinezeşti - din 59 de proiecte în total - a intrat de-acum în faza testelor clinice, a subliniat în această conferinţă de presă ministrul chinez al Sănătăţii Wu Yuanbin.

”În prezent, activitatea de cercetare şi de dezvoltare în China a unor vaccinuri împotriva covid-19 ocupă, per ansamblu, o poziţie de prim-plan”, a adăugat el.

”Am constatat că siguranţa vaccinurilor este la un nivel bun şi că nu există efecte indezirabile grave”, a mai anunţat Wu Yuanbin.

Sute de milioane de persoane - care deţin un loc de muncă considerat esenţial în porturi, spitale şi în alte sectoare cu risc - au fost deja vaccinate, cu titlu experimental cu un vaccin - începând din iulie -, au anunţat aceşti oficiali, potrivit cărora acest program se bucură de susţinerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

”Siguranţa vaccinului folosit de urgenţă a fost autentificată întru totul, însă eficienţa sa nu a fost certificatăîn mod complet”, a precizat Zheng Zhongwei, din cadrul Comisiei Naţionale chineze de Sănătate, care a promis ca produsul final să fie ”accesibil” marelui public.

Două vaccinuri fabricate de către societatea China National Biotec Group (CNBG) - o fialială a Sinopharm - au fost testate pe un număr de peste 35.000 de persoane în Orientul Mijlociu, a subliniat Wu Yuanbin.

Alt mare producător chinez de vaccinuri, Sinovac, a efectuat teste în America de Sud şi în Asia de Sud-Est.

Un vaccin creat de către CanSino Biologics şi armata chineză ar urma să fie testat în străinătate, de această dată în ţări europene şi asiatice, care şi-au dat acordul, au anunţat aceşti oficiali.

China se află în colimatorul mai multor ţări ocidentale, cu Statele Unite în frunte, care-i reproşează o reacţie prea tardivă după descoperirea noului coronavirus în oraşul chinez Wuhan (centru), în decembrie 2019.

Punerea la punct în China a unuia sau mai mulgtor vaccinuri împotriva covid-19 i-ar permite să-şi refacă imaginea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.