China şi Rusia doresc o lume în care forţa să fie folosită pentru a rezolva problemele, a avertizat sâmbătă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Beijing, ca şi Moscova, caută o lume în care forţa face dreptate, în care disputele sunt rezolvate cu forţa şi în care autocraţii pot stinge flacăra libertăţii”, a spus el, la Forumul Internaţional privind siguranţa din Halifax, Canada.

Războiul Moscovei împotriva Kievului "a evidenţiat provocarea cu care ne confruntăm în regiunea Indo-Pacific", a spus el, referindu-se la "presiunile" Chinei în această zonă. "Întotdeauna există reguli în război. Şi dacă o mare putere poate încălca aceste reguli, îi încurajează pe alţii să sfideze dreptul internaţional şi normele internaţionale", a precizat Austin.

"Suntem hotărâţi să apărăm aceste reguli – şi în special principiul fundamental al imunităţii noncombatantului”, a adăugat Lloyd Austin. Pentru acesta din urmă, eforturile Moscovei de a obţine sprijinul unor ţări precum Iranul şi Coreea de Nord creează noi provocări de securitate pentru Statele Unite şi aliaţii săi.

"Rusia a apelat la Iran şi Coreea de Nord pentru a-şi sprijini atacul asupra Ucrainei, inclusiv folosind drone iraniene pentru a ucide civili ucraineni”, a mai spus şeful Pentagonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.