China a anunţat că se opune ferm unor afirmaţii „eronate” din partea preşedintelui Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor a Congresului american, Eliot Engel, care a criticat Partidul Comunist al Chinei pentru poziţia sa privind protestele din Hong Kong, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Engel a afirmat într-un comunicat vineri că este „îngrijorat profund” de informaţiile privind abuzuri ale poliţiei în Hong Kong şi a criticat „răspunsurile din ce în ce mai dure şi portretizările propagandistice” ale Chinei.
 
Biroul Ministerului de Externe al Chinei de la Hong Kong a răspuns duminică printr-un comunicat dur, în care „face apel la politicienii străini să nu mai trimită mesajele greşite faţă de acest comportament violent”.
 
„Care sunt calificările politicienilor americani pentru a critica situaţia drepturilor omului, a libertăţilor şi a statului de drept din Hong Kong?”, a afirmat el.
 
Aceste declaraţii sunt cele mai recente dintr-o serie de comunicate ale Chinei prin care Beijingul atacă politicienii din Marea Britanie şi SUA pentru ceea ce numesc ei „amestecul în politica internă” a Hong Kong-ului.
 
Protestele din Hong Kong erau la început faţă de un proiect de lege care ar fi permis extrădarea infractorilor în China, însă după ce proiectul a fost suspendat, oamenii au cerut demisia liderului Carrie Lam şi doresc noi reforme democratice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.