Oraşul Shenzhen, din sudul Chinei, a promis că va ”mobiliza toate resursele” necesare pentru a reduce focarul de COVID-19 care se răspândeşte încet, ordonând implementarea strictă a testării şi verificării temperaturii şi carantină pentru clădirile afectate de COVID, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shenzhen, cu o populaţie de aproape 18 milioane de locuitori, a raportat miercuri 22 de cazuri noi transmise local. La începutul acestei luni, numărul zilnic nu depăşea o singură cifră.

Deşi numărul cazurilor este încă neglijabil conform standardelor globale, creşterea lentă a împins autorităţile din Shenzhen să îşi intensifice vigilenţa, pentru a se conforma politicii guvernamentale ”dinamică zero” de a limita focarele de îndată ce apar.

Meng Fanli, şeful Partidului Comunist din oraş, a declarat că Shenzhen va ”mobiliza toate resursele şi va adopta toate măsurile pentru a elimina rapid riscul de răspândire în comunităţi în zonele-cheie, va întrerupe cu fermitate lanţurile de transmisie şi va limita focarul cât mai repede posibil”.

Într-o declaraţie publicată miercuri seara, Meng a avertizat, de asemenea, că guvernul oraşului va trage la răspundere oficialii pentru orice neglijenţă care duce la răspândirea virusului.

Shenzhen nu a ordonat închiderea generală a afacerilor sau restricţii dure asupra circulaţie persoanelor, dar a izolat ansambluri rezidenţiale şi clădirile identificate ca fiind expuse unui risc mai mare. Oficialilor li s-a spus să îşi direcţioneze măsurile împotriva virusului pentru a evita perturbările inutile ale economiei.

Din cele 22 de cazuri locale raportate miercuri, 13 au fost identificate în districtul Nanshan din Shenzhen, sediul giganţilor tehnologici Tencent şi DJI.

În martie, când numărul cazurilor a început să crească de la numărul scăzut de două cifre, Shenzhen a adoptat o săptămână de aşa-numita ”viaţă lentă”, timp în care locuitorii au fost supuşi mai multor runde de testare şi au rămas în mare parte acasă. Un singur membru al familiei putea să iasă pentru a cumpăra produsele necesare.

Aceasta a fost una dintre cele mai scurte carantine dintre oraşele afectate de COVID, cu populaţii care depăşesc 10 milioanem şi mai blânde decât cele impuse în Wuhan în 2020.

Autobuzele şi metrourile din Shenzhen au fost închise, iar afacerile neesenţiale au fost oprite, în timp ce angajaţilor li s-a transmis să lucreze de acasă sau din campusuri închise.

China continentală a raportat 826 de noi cazuri locale de COVID pe 20 iulie, dintre care 148 au fost simptomatice şi 678 asimptomatice, a anunţat, joi, Comisia Naţională de Sănătate.

În oraşul-port nordic Tianjin, alte două districte, cu o populaţie de peste 1 milion de locuitori, au suspendat activităţile din diverse locuri de divertisment, după impunerea unor restricţii similare anticovid, luni, în două districte cu peste 2 milioane de locuitori.

Nu au fost înregistrate noi decese, numărul naţional de decese fiind de 5.226.

Până la 20 iulie, China a confirmat 228.180 de cazuri simptomatice - inclusiv cele locale şi cele din rândul călătorilor internaţionali - de la izbucnirea pandemiei în decembrie 2019.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.