Opt persoane au fost arestate în urma un atac brutal asupra unui grup de femei într-un restaurant din China, a anunţat sâmbătă Poliţia, într-un caz care a stârnit furie cu privire la actele violente comise de bărbaţi, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două femei internate în spital în urma incidentului sunt ”în stare stabilă, iar viaţa lor nu este în pericol”, în timp ce alte două femei au suferit răni uşoare, au anunţat, vineri, autorităţile locale.

Imaginile atacului, distribuite pe scară largă în mediul online, arată un bărbat care pare să-şi pună mâna pe spatele unei femei în timp ce stă la masă cu alte două persoane într-un restaurant din nordul provinciei chineze Hebei.

Femeia îl împinge, apoi se poate observa cum bărbatul o loveşte, înainte ca alţi oameni să o târască afară şi să-i aplice o serie de lovituri în timp ce ea se află la pământ. De asemenea, o altă femeie este şi ea împinsă la pământ.

Poliţia oraşului Tangshan a anunţat sâmbătă că a arestat nouă persoane, fiind suspectate de agresiune violentă şi ”provocare de probleme”, adăugând că ”această chestiune continuă să fie investigată”.

Videoclipul a reaprins dezbaterea în mediul online cu privire la hărţuirea sexuală şi violenţa bazată pe gen în China, unde discuţiile despre drepturile femeilor au câştigat amploare în ultimii ani, în pofida presiunii din partea unei societăţi patriarhale, a cenzurii internetului şi a sprijinului juridic inegal.

Activiştii pentru drepturile femeilor spun că violenţa domestică rămâne omniprezentă şi nu sunt sunt raportate suficient, în timp ce feministele sunt hărţuite şi arestate în mod obişnuit de poliţie.

Cuvinte-cheie legate de mişcarea #MeToo au fost cenzurate pe internetul din China după un val de denunţuri ale profesorilor universitari acuzaţi de hărţuire sexuală în 2018.

Postările despre atac au fost vizualizate de sute de milioane de ori pe reţelele sociale, unde utilizatorii s-au declarat împotriva comportamentului sexual afişat de prădători şi au cerut autorităţilor să reprime violenţa.

Aproximativ una din patru femei căsătorite din China a fost victima violenţei domestice, potrivit unui sondaj din 2013 al Federaţiei femeilor din China. Anul trecut, un chinez a fost condamnat la moarte pentru uciderea fostei sale soţii în timp ce aceasta transmitea în direct pe reţelele sociale, un caz care a şocat ţara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.