O persoană a murit şi şapte au dispărut după un accident într-o mină de cărbune din centrul Chinei, a informat sâmbătă postul CCTV, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul s-a produs vineri la o mină de cărbune condusă de Henan Hebi Coal and Electricity Co, iar autorităţile din provincia Henan au lansat un plan de intervenţie de urgenţă, a anunţat CCTV.

Luna trecută, guvernul provincial a declarat că a aprobat redeschiderea altei mine exploatată de Hebi după ce a fost închisă pentru nerespectarea reglementărilor.

China a efectuat inspecţii de siguranţă la minele de cărbune din întreaga ţară, dar preţurile record ale cărbunelui au făcut ca minerii să crească producţia pentru a face faţă problemelor de aprovizionare.

În luna mai, cabinetul chinez a declarat că va acţiona pentru a stabiliza creşterea preţurilor mărfurilor, încurajând în acelaşi timp producătorii de cărbune să stimuleze producţia pentru a satisface cererea globală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.