Oprirea epidemiei în China, ţara din Asia în care a apărut virusul în decembrie, oferă o rază de speranţă multor altor ţări - izolate în prezent - într-o încercare de a îndigui răspândirea covid-19, în contextul în care China nu a raportat vineri, pentru a doua zi consecutiv, nicio nouă contaminare locală, în pofida faptului că numărul cazurilor ”importate” a atins un racord, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul morţilor zilnice a scăzut puternic în China în ultimele săptămâni - doar trei au fost anunţate vineri de către Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut nivel de la începutul statisticilor, în ianuarie.

Un simbol al mutării epicentrului crizei din Asia în Europa, totalul deceselor în Italia (3.405) l-a depăşit joi pe cel înregistrat în China - 3.248 de morţi.

De la începutul epidemiei, aproape 81.000 de persoane au fost contaminate în această ţară asiatică. Însă numai aproximativ 7.000 mai sunt bolnave în prezent.

Principala îngrijorare a Chinei este în prezent să evite ca persoanele contaminate venite din străinătate să creeze un al doilea val de epidemie pe teritoriul chinez.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri un nou record de 39 de cazuri ”importate”, faţă de 34 cu o zi înainte, ridicând astfel totalul la 228.

În faţa riscului, mai multe oraşe şi provincii - inclusiv Beijingul - impun de-acum controale sanitare stricte oricărei persoane care vine din altă ţară şi o carantină obligatorie de 14 zile într-un loc prevăzut în acest sens.

Noul coronavirus a fost detectat prima oară la Wuhan, în centrul Chinei, la sfârşitul lui 2019.

În vederea unei opririi a răspândirii epidemiei, autorităţile au izolat oraşul şi provincia în care se află, Hubei, în total peste 50 de milioane de oameni. Însă restricţiile sunt ridicate puţin câte puţin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.