Biroul Chinei pentru gestionarea afacerilor din Hong Kong a organizat luni o conferinţă de presă la Beijing pentru a-şi exprima „poziţia faţă de situaţia actuală din Hong Kong”, informează Hong Kong Free Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima oară când Biroul Consiliului de Stat pentru Hong Kong şi Macau organizează o conferinţă de presă privind Hong Kong de când acesta a revenit sub tutela Chinei, în 1997.

Purtătorul de cuvânt al biroului, Yang Guang, a condamnat acţiunile protestatarilor, susţinând că ele „depăşesc limitele unui protest acceptabil”.

Yang a făcut trei sugestii: a cerut tuturor sectoarelor societăţii din Hong Kong „să se opună ferm violenţei”, „să respecte statul de drept” şi să depăşească impasul politic pentru a se concentra pe problemele privind dezvoltarea şi nivelul de trai.

„Înţelegem şi simpatizăm cu presiunea imensă simţită de poliţie şi familiile lor”, a adăugat Yang, afirmând că Beijingul susţine în totalitate poliţia.

El a afirmat că „unii oameni şi presa cu motive ascunse” au profitat de lipsa de cunoaştere a cetăţenilor privind sistemul judiciar din China şi i-au convins să se opună proiectului de lege referitor la extrădarea infractorilor în China.

„Dacă Hong Kong va continua să aibă parte de haos, acest lucru va costa societatea”, a afirmat Yang.

După ce a fost întrebat de principiul de nesupunere civilă, Yang a respins această idee: „Violenţa este violenţă, încălcarea legii este încălcarea legii”.

Purtătoarea de cuvânt Xu Luying a afirmat că guvernul central din Beijing „susţine în totalitate” munca liderului Hong Kong, Carrie Lam, şi va continua să o susţină atât pe ea, cât şi administraţia pentru a guverna Hong Kong-ul conform legii. „Am văzut că administraţia s-a autoanalizat” privind legea extrădării, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.