China a criticat apelurile făcute de unele delegaţii COP27 pentru ca Taiwanul să fie inclus în procesul anual de negocieri climatice, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Folosind o declaraţie privind ”dreptul la replică” la sfârşitul unei zile întregi în care au fost susţinute discursuri la conferinţa de la Sharm el-Sheikh, China a îndemnat summitul să respecte ”Principiul O Singură China” în temeiul căruia consideră Taiwanul ca parte a Chinei.

”Există o singură China în lume, iar Taiwainul este o parte inalienabilă a Chinei”, a declarat un membru al delegaţiei chineze în sala principală a plenului, potrivit declaraţiilor  traduse.

China pretinde că Taiwanul este guvernat democratic ca fiind teritoriul său. Guvernul Taipeiul respinge pretenţiile de suveranitate ale Beijingului.

China a lansat exerciţii militare în apropierea Taiwanului în luna august, după ce reprezentanta Camerei Reprezentanţilor USA Nancy Pelosi a vizitat Taipeiul. Beijingul a lansat rachete în apropierea insulei.

Ministrul Mediului din Guatemala, Gerson Elias Barrios Garrido, a lăudat ajutorul oferit de Taiwan Guatemalei în privinţa adaptării la temperaturile în creştere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.