Opt persoane au murit şi 15 sunt date dispărute în urma unui accident produs vineri într-o mină de cărbune din oraşul Pingdingshan, în provincia Henan din centrul Chinei, a anunţat agenţia de presă de stat Xinhua, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta preliminară a arătat că accidentul a avut loc în jurul orei locale 14:55, din cauza unei explozii de cărbune şi gaze la mina deţinută de compania chineză Pingdingshan Tianan Coal Mining (601666.SS).

Potrivit agenţiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă din oraş, din cele 45 de persoane aflate în mină, opt au murit şi 15 sunt date dispărute, în timp ce salvatorii au luat legătura cu ceilalţi 22.

"În total, 425 de persoane lucrau în subteran când a avut loc accidentul, iar 380 dintre acestea au fost scoase din mină", a precizat raportul.

Xinhua a precizat că autorităţile locale au început operaţiunile de salvare şi că sunt în curs de desfăşurare investigaţii suplimentare privind accidentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.