Ploile torenţiale care se abat de o săptămână asupra nordului Chinei s-au soldat, sâmbătă, cu cel puţin încă 10 morţi şi 18 dispăruţi în provincia Hebei, în apropiere de capitala Beijing, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bilanţ provizoriu de la jumătatea zilei a fost dat de oficialii din Baoding, unul dintre cele mai afectate oraşe, la aproximativ 150 km de Beijing.

Zone întregi din nordul Chinei au fost lovite de ploi de proporţii istorice, care s-au abătut zile întregi asupra Beijingului şi a zonei înconjurătoare.

Ploile au provocat inundaţii extinse şi pagube considerabile.

Până sâmbătă la prânz, peste 600.000 de persoane din Baoding fuseseră evacuate din zonele considerate a fi în pericol, potrivit primăriei oraşului.

Mai mult de un milion şi jumătate din populaţia oraşului a fost afectată de vremea rea, a precizat aceasta într-un comunicat.

În Beijing şi în regiunea sa extinsă, operaţiunile de curăţare continuă după cele mai grave precipitaţii din ultimii ani, care au distrus infrastructura şi au inundat cartiere întregi.

Autorităţile chineze au anunţat vineri că dezastrele naturale s-au soldat cu 147 de morţi sau dispăruţi în luna iulie în această ţară.

Departamentul de meteorologie din Beijing a declarat miercuri că ploile care au lovit capitala chineză au fost cele mai abundente de la începutul înregistrărilor, în urmă cu 140 de ani.

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că aceste fenomene meteorologice sunt agravate de schimbările climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.