Un oficial american a declarat sâmbătă că China colectează de mult timp informaţii din Cuba şi că şi-a modernizat instalaţiile de pe insulă în 2019, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wall Street Journal a relatat joi că China a ajuns la un acord cu Cuba pentru a înfiinţa o bază de spionaj pe insulă, un raport pus sub semnul întrebării de guvernele american şi cubanez.

Oficialul american, care preferă să-şi păstreze anonimatul, a declarat că informaţiile din presă "nu corespund înţelegerii noastre", fără a oferi detalii suplimentare.

El a precizat că această problemă este anterioară preşedinţiei lui Joe Biden, la fel ca şi eforturile Beijingului de a-şi consolida infrastructura de colectare de informaţii în întreaga lume.

"Această problemă este deja cunoscută şi nu este o evoluţie nouă", a spus el. "RPC (Republica Populară Chineză, n.r.) şi-a modernizat facilităţile de informaţii din Cuba în 2019. Acest lucru este bine documentat în arhivele de informaţii", a menţionat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.