China a acordat, luni, autorizaţia condiţionată a pastilei Azvudine, produsă de compania naţională Genuine Biotech pentru a trata anumite infecţii cu virusul HIV-1, pentru a fi folosită şi în tratamentul anumitor pacienţi adulţi care sunt bolnavi de Covid, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Disponibilitatea vaccinurilor şi tratamentelor eficiente împotriva coronaviruslui este esenţială pentrupolitica ”zero-Covid” a Chinei, care îşi propune să elimine fiecare focar – oricât de mic – şi se bazează pe testarea în masă şi pe carantina strictă.

Pastila Azvudine, pe care China a aprobat-o în iulie anul trecut pentru a trata anumite infecţii cu virusul HIV-1, a primit undă verde condiţionată pentru a trata pacienţii adulţi cu COVID ”de tip normal”, a anunţat Administraţia Naţională a Produselor Medicale într-un comunicat.

”Tipul normal” de Covid este un termen pe care China îl foloseşte pentru a se referi la infecţiile cu coronavirus, care prezintă semne de pneumonie, dar boala nu a ajuns într-un stadiu avansat.

China a permis în februarie utilizarea tratamentului administrat pe cale orală Paxlovid produs de Pfizer adulţilor cu simptome uşoare şi moderate şi cu risc ridicat de a evolua către o afecţiune severă. În 2020, Beijingul a aprobat utilizarea capsulelor Lianhuaqingwen, o formulă în stilul medicinei tradiţionale chinezeşti, pentru a atenua simptomele de Covid, precum febra şi tusea.

 Într-un studiu clinic în stadiu avansat, 40,4% dintre pacienţii care au luat Azvudine au prezentat o îmbunătăţire a simptomelor la şapte zile după prima utilizare a medicamentului, comparativ cu 10,9% în grupul de control, a precizat compania Genuine Biotech, din provincia Henan, într-un comunicat la începutul acestei luni, fără a oferi alte detalii.

Alte companii chineze care dezvoltă potenţiale tratamente pe cale orală pentru tratarea Covidului sunt Shanghai Junshi Biosciences şi Kintor Pharmaceutical.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.