Un accident de autobuz în care au fost implicaţi turişti chinezi s-a soldat cu un număr ridicat de decese, conform guvernului şi presei de stat din China. Nu au fost oferite detalii privind numărul victimelor, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diplomaţii chinezi s-au deplasat la faţa locului duminică, în provincia Hwanghae, conform Ministerului de Externe.

Într-o postare pe Twitter, uni, televiziunea de stat chineză a comunicat, în limba engleză, că un autobuz turistic a căzut de pe un pod, accident soldat cu peste 30 de morţi. Mesajul a fost, însă, şters la scurt timp.

Mai târziu, televiziunea chineză a difuzat imagini cu un autobuz albastru prăbuşit şi cu roţile în aer, totul întâmplându-se pe un fond de întuneric şi ploaie puternică.

Nu au fost oferite informaţii privind numărul deceselor, dar au fost arătate imagini cu o persoană care era tratată la spital.

În cadrul unui comunicat separat, Ministerul Sănătăţii din China a declarat că a trimis o echipă de medici dotată cu echipamente şi medicamente în Coreea de Nord pentru a ajuta la tratarea supravieţuitorilor.

Turiştii chinezi reprezintă aproximativ 80% dintre persoanele care vizitează Coreea de Nord, conform unui institut de cercetare sud-coreean, care estimează că turismul generează aproximativ 44 de milioane de dolari în fiecare an în Nord.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.