China a raportat 22 noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore şi niciun deces, potrivit BBC, care relatează şi că sesiunea parlamentară anuală este stabilită să înceapă pe 22 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din totalul noilor cazuri detectate, 21 sunt „importate”. Totalul îmbolnăvirilor, de la depistarea coronavirusului la finalul anului trecut în Wuhan, este de 82.858.

Parlamentul chinez va începe întâlnirea anuală pe 22 mai, cu o întârziere mai mare de două luni faţă de data la care era planificată, a transmis miercuri agenţia naţională Xinhua.

Au fost îndeplinite condiţiile pentru această întâlnire, autorităţile susţinând că epidemia în ţară este sub control. 

Organismul consultativ chinez şi-a amânat, de asemenea, debutul şi a propus să îşi reia sesiunea anuală pe 21 mai.

Întâlnirile, de regulă, adună timp de zece zile peste 5.000 de delegaţi din Beijing şi ale părţi ale Chinei. În capitală există reguli stricte de carantină pentru cei care intră în oraş şi guvernul local se teme de o eventuală creştere a numărului de infecţii.

La nivel mondial, de la descoperirea coronavirusului, au fost înregistrate peste 3,1 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 217.000 de decese, potrivit Johns Hopkins University.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.