China a fost informată de Statele Unite privind ultima întâlnire dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un, a precizat Ministerul chinez de Enterne, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul adjunct de Externe al Chinei, Luo Zhaohui, şi reprezentantul SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, au discutat, vineri, la telefon despre întâlnirea dintre Trump şi Kim, a precizat Ministerul de Externe al Chinei.

„Biegun a vorbit despre întâlnirea dintre cei doi lideri de la Panmunjom şi a afirmat că SUA sunt dispuse să intensifice comunicarea şi coordonarea cu China privind problema peninsulei coreene”, a adăugat ministerul.

Luo i-a transmis lui Biegun că „interacţiunile pozitive” recente privind problema nord-coreeană au o însemnătate importantă pentru procesul discuţiilor de pace.

„China susţine dialogul dintre SUA şi Coreea de Nord şi speră ca cele două părţi vor ajunge la un compromis şi un consens pentru a relua consultaţiile la nivel de lucru cât de curând posibil”, se precizează în comunicat.

Întâlnirea lui Trump cu Kim a avut loc la o săptămână după ce preşedintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu liderul nord-coreean într-o vizită la Phenian.

Astfel, Trump a devenit primul preşedinte american în funcţie care a ajuns pe teritoriu nord-coreean, el mergând în zona demilitarizată dintre cele două Corei pentru a se întâlni cu Kim Jong-un. Cei doi au căzut de acord să reia discuţiile privind dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Deşi China nu a anunţat încă oficial, Luo va deveni probabil noul reprezentant special al Chinei privind problema nord-coreeană după ce predecesorul său, Kong Xuanyou, a fost numit drept noul ambasador al ţării la Tokyo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.