Charles Sobhraj, celebrul criminal în serie francez care a inspirat serialul BBC/Netflix "Şarpele", nominalizat la premiile de televiziune, a revenit, sâmbătă, în Franţa, după ce a fost eliberat din închisoarea din Nepal, deşi era condamnat pe viaţă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cetăţean francez, născut dintr-un tată indian şi o mamă vietnameză, Sobhraj, în vârstă de 78 de ani, a aterizat pe principalul aeroport internaţional din Paris, sâmbătă dimineaţă, şi a fost escortat din avion de poliţie pentru verificări de identitate.

„Este bine, este un om liber”, a declarat pentru Reuters avocatul lui Sobhraj, Isabelle Coutant-Peyre.

Întrebată care vor fi următorii paşi ai lui, ea a spus: „Va depune o plângere legală împotriva Nepalului, deoarece întregul caz împotriva lui a fost fabricat”.

Sobhraj a fost deţinut într-o închisoare de înaltă securitate din Nepal din 2003, când a fost arestat sub acuzaţia de ucidere a americancei Connie Jo Bronzich, în 1975. Ulterior, a fost găsit vinovat de uciderea prietenului canadian al lui Bronzich, Laurent Carriere, şi a ispăşit 19 ani, dintr-o pedepasă de 20 de ani.



Dar a fost suspectat de mai multe crime, inclusiv în Thailanda, unde poliţia spune că a ucis şase femei în anii 1970, dintre care unele au fost găsite moarte pe o plajă din apropierea staţiunii Pattaya.

El a fost închis în India pentru otrăvirea unui grup de turişti francezi în capitala New Delhi, în 1976, înainte de a putea fi judecat pentru acuzaţiile care i-au fost aduse în Thailanda.

Sobhraj a declarat agenţiei de presă franceză AFP în timpul zborului din Nepal că nu a fost vinovat de uciderea lui Bronzich şi Carriere.

"Am multe de făcut. Trebuie să dau în judecată o mulţime de oameni", a declarat Sobhraj, citat de AFP.

El a fost descris de cunoscuţii săi drept un escrocher, un seducător, un tâlhar şi un criminal.

În 2021, BBC şi Netflix (NFLX.O) au produs un serial dramă bazat pe povestea presupuselor crime ale lui Sobhraj.

Ministerul Franţei de Interne şi Ministerul Justiţiei nu au răspuns solicitării Reuters dacă Sobhraj ar putea fi acuzat penal în Franţa. Termenul de prescripţie pentru cele mai grave infracţiuni din Franţa este de 20 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.