Australia a reuşit să evacueze cu succes un cercetător bolnav aflat într-un avanpost îndepărtat de pe continentul îngheţat Antarctica, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O operaţiune de salvare urgentă fusese lansată săptămâna trecută pentru a ajunge la bărbatul care avea o "afecţiune medicală în curs de dezvoltare", care nu a fost divulgată.

Misiunea a necesitat o echipă medicală de recuperare, un spărgător masiv de gheaţă şi două elicoptere. 

Programul Australian pentru Antarctica (AAP) a declarat luni că bărbatul a fost transportat cu elicopterul până la spărgătorul de gheaţă RSV Nuyina. Vasul a parcurs mai mult de 3.000 km pentru a ajunge la el. Duminică, s-a considerat că spărgătorul de gheaţă este suficient de aproape de staţia de cercetare Casey pentru ca două elicoptere - cu o echipă medicală de recuperare la bord - să fie trimise acolo. 

Cercetătorul se află acum în drum spre Tasmania, unde va fi evaluat şi îngrijit de specialişti. Între timp, el primeşte îngrijiri pe navă din partea unei echipe medicale mixte, formate din medici specializaţi în medicină polară şi medici de la spitalul din Hobart unde urmează să fie internat.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Odată încheiată prima etapă a misiunii de salvare, se aşteaptă ca nava să ajungă în oraşul Hobart săptămâna viitoare.

Facilităţile medicale sunt limitate pe staţia de cercetare din Antarctica şi doar 20 de persoane locuiesc acolo în timpul iernii, când condiţiile sunt cele mai grele.

Familia cercetătorului este informată pe deplin despre situaţie, iar toţi ceilalţi membri ai personalului de la staţia de cercetare sunt în siguranţă, a precizat AAP.

CITEȘTE ȘI Australia a lansat o misiune de salvare a unui cercetător aflat la o bază din Antarctica

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.