Congresmeni americani au cerut Casei Albe informaţii în urma unor dezvăluiri de presă potrivit cărora cel puţin şase colaboratori ai lui Donald Trump - inclusiv fostul consilier special Steve Bannon şi fostul secretar al Casei Albe Reince Priebus, dezvăluie The New York Times - au folosit conturi de e-mail personale în cadrul activităţilor lor oficiale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NYT a făcut această dezvăluire luni, citând foşti şi actuali oficiali.

În campania sa victorioasă a lui Trump din 2016, republicanii şi-au multimplicat atacurile la adresa adversarei sale democrate Hillary Clinton, vionovată în opinia lor de faptul că şi-a folosit mesageria privată în corespondenţa oficială pe când era secretar de Stat.

Redeschiderea acestei anchete de către FBI cu câteva zile înainte de scrutin este considerată unul dintre factorii care au contribuit la înfrângerea lui Hillary Clinton de către actualul preşedinte al Statelor Unite.

Unele dintre mesajele lui Clinton conţineau, s-a stabilit ulterior, informaţii clasificate.

Ginerele şi consilierul miliardarului republican Jared Kushner şi-a folosit contul privat de e-mail în paralel cu cel oficial, la Casa Albă, pentru a discuta cu alţi membri ai administraţiei, a dezvăluit Politico duminică.

Într-o scrisoare adresată Casei Albe, preşedintele republican al Comisiei de a supervizare a Camerei Reprezentanţilor Trey Gowdy şi de liderul democraţilor în această Comisie Elijah Cummings afirmă că vor să stabilească dacă colaboratori ai preşedintelui Donald Trump au ”încercat în mod voit să ocolească legile (federale) recurgând la adrese de e-mail private sau pseudonime pentru a desfăşura activităţi oficiale”.

Politico a dezvăluit că Reince Priebus, Steve Bannon şi consilierul pe probleme economice al preşedinteluii Gary Cohn au folosit conturi private de e-mail.

New York Times dezvăluie luni că fiica şefului statului Ivanka Trump a folosit conturi private de e-mail după ce a devenit consilieră la Casa Albă, dar şi Stephen Miller, un consilier de rang înalt al lui Trump.

”Întregul personal al Casei Albe a fost îndemnat să folosească e-mailul oficial în toate activităţile legate de Guvern. Ei au fost îndemnaţi ca în cazul în care primesc comunicări legate de serviciu pe conturile personale (de e-mail) să le trimită (cu forward) către conturile oficiale de e-mail”, a subliniat o purtătoare a Casei Albe, Sarah Sanders, citată într-un comunicat de presă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.