Cel puţin şapte ofiţeri de poliţie au fost ucişi, duminică, într-un atac cu bombă şi arme în nordul Irakului, în apropierea oraşului Kirkuk, bogat în petrol, la aproximativ 293 de kilometri de capitala Bagdad, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niciun grup nu a spus că este în spatele crimelor, dar oficialii au dat vina pe gruparea Stat Islamic.

Miercuri, o bombă amplasată pe marginea drumului a ucis trei soldaţi irakieni în apropiere de Bagdad.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Gruparea Stat Islamic a spus că a pus bomba.

Atacul de duminică a început când o explozie cu bombă a vizat un camion care transporta poliţişti în apropierea satului Chalal al-Matar, au declarat oficialii pentru AFP.

Explozia a fost urmată de ”un atac direct cu arme de calibru mic”.

”Un atacator a fost ucis şi îi căutăm pe ceilalţi”, a adăugat oficialul, spunând că şi doi poliţişti au fost răniţi în atac.

Un oficial de la Ministerul de Interne din Bagdad a confirmat atacul.

Gruparea Stat Islamic a deţinut odată 88.000 de km pătraţi de teritoriu care se întindea de la estul Irakului până la vestul Siriei şi şi-a impus dominaţia brutală asupra a aproape opt milioane de oameni.

Dar forţele irakiene au declarat victoria asupra grupării islamiste în decembrie 2017, după ce trupele acesteia i-au alungat pe militanţii SI din zona de frontieră cu Siria, unde se aflau ultimele bastioane ale islamiştilor.

Gruparea a fost alungată de pe ultimul său teritoriu în 2019, dar ONU a avertizat în iulie că rămâne o ameninţare persistentă.

Se estimează că SI are între 6.000 şi 10.000 de luptători în Siria şi Irak, care îşi au sediul în cea mai mare parte în zonele rurale şi continuă să efectueze atacuri de tip lovitură şi fugă, ambuscade şi bombardamente pe marginea drumurilor.

În raportul său, ONU a observat că, în ciuda ”pierderilor semnificative de lideri”, grupul a reuşit să ”exploateze lacunele de securitate şi condiţiile care favorizează răspândirea terorismului pentru a recruta şi organiza şi executa atacuri complexe”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.