Autorităţile spaniole au anunţat că cel puţin patru persoane şi-au pierdut până în acest moment viaţa, după ce un tren de pasageri al unei companii feroviare portugheze a deraiat vineri dimineaţă la intrarea în gara O Porrino, o localitate situată în provincia spaniolă nord-vestică Galicia. Trenul a sărit de pe şine cu doar 200 de metri înainte de oprirea în gară, transmite El Pais.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr neprecizat de persoane au fost rănite, iar potrivit unor surse până la 50 de pasageri au suferit răni diverse în accident. Cel puţin unul dintre răniţi este internat în stare critică, iar serviciile de urgenţă muncesc în continuare pentru a scoate toate victimele din vagoanele distruse.

Trenul circula pe ruta Vigo-Porto şi a deraiat în jurul orei locale 9.25 (10.25 ora României), după doar 20 de minute de la plecarea din localiatea Vigo.

În trenul implicat în accident erau 63 de pasageri, precum şi un conductor şi un controlor de bilete, ultimii doi fiind cetăţeni portughezi. 

Datele iniţiale sugerează că trenul s-a izbit de capătul unui pod după o curbă strânsă a căilor ferate şi s-a oprit doar după ce a lovit un turn de metal. Primul vagon al trenului s-a răsturnat, în vreme ce celălalte două au fost puţin afectate.

Se pare că trenul aparţinea companiei portugheze Comboios Portugal, care operează trenuir internaţionale zilnice între Vigo şi Porto.

Cei mai mulţi pasageri ai trenului au ieşit pe propriile picioare după accident şi au mers pe căile ferate până la cea mai apropiată gară, situată la doar 200 de metri distanţă.

O parte dintre pasageri susţin că trenul avea o viteză destul de mare, atunci când a pus frână brusc. 

Primarul Eva Garcia, a explicat că trenul s-a izbit de un pod într-o zonă cu vizibilitate bună. Trei persoane au fost declarate moarte la locul accidentului, printre ele se numără conductorul portughez. În vreme ce o a patra persoană a decedat după ce a fost transportată la spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.