Activiştii Sea Watch au anunţat că cel puţin patru migranţi au murit înecaţi în largul coastelor libiene, după ce ambarcaţiunea acestora a fost atacată de o barcă de viteză pe care scria ”paza de coastă libiană”. Se pare că mai mulţi bărbaţi din barca de viteză au sărit în ambarcaţiunea cu migranţi şi au început să-i lovească pe aceştia cu beţe, cauzând panică, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia Sea Watch a precizat că cel puţin patru dintre cei 150 de migranţi de la bordul ambarcaţiunii au murit înecaţi. În vreme ce , alţi 25 de migranţi sunt dispăruţi.

Între timp, un purtător de cuvânt al pazei de coastă libiene a declarat că nu are informaţii despre acest incident.

Motivul atacului rămâne necunoscut, însă un activist susţine că atacatorii încercau să fure motorul folosit de ambarcaţiunea încărcată cu migranţi.

”Incidentul violent al pazei de coastă libiene a cauzat o situaţie de panică în masă pe ambarcaţiunea gonflabilă, care era deja în pericol. O parte a ambarcaţiunii s-a scufundat, iar cei mai mulţi dintre migranţi au alunecat în apele Mării Mediterane”, se arată într-un comunicat al organizaţiei Sea Watch.

Circa 120 de persoane au fost salvate şi aduse la bordul unei nave a organizaţiei umanitare. Printre persoanele salvate se numără şi patru migranţ, care au fost aduşi la bord în stare de inconstienţă şi sunt trataţi.

Paza de coastă italiană a confirmat faptul că organizaţia umanitară s-a implicat în mai multe operaţiuni de salvare a migranţilor în cursul zilei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.