Cel puţin opt persoane au murit luni în urma violentului incendiu izbucnit la un vapor pentru turişti în largul coastelor Californiei, iar şansele de supravieţuire ale altor 26 de pasageri, în continuare de negăsit după peste 12 ore de la producerea tragediei, sunt tot mai reduse, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambarcaţiunea "Conception", cu o lungime de 22 de metri, amenajată pentru ieşiri în larg dedicate sportului subacvatic, s-a scufundat în timp ce pompierii încercau să stingă focul, a anunţat paza de coastă.

În momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, nava era "în întregime cuprinsă de flăcări", a subliniat, într-o conferinţă de presă, şeriful comitatului Santa Barbara, Bill Brown, însărcinat cu ancheta.

Distrusă de flăcări, "Conception" s-a scufundat la circa 20 de metri de fund, la numai 20 de metri de coasta insulei Santa Cruz, în largul portului său de origine, Santa Barbara. Acolo aruncase ancora, la adăpost într-un mic golf, pentru a petrece noaptea.

Patru victime decedate au fost recuperate, "doi bărbaţi şi două femei" care nu au fost identificaţi oficial, a precizat şeriful Brown.

Echipele de salvare "au localizat alte patru victime pe fundul oceanului în apropierea navei", a adăugat el. "Avem echipe de scafandri care încearcă să recupereze corpurile, dar vaporul este instabil şi nu sunt sigur că vom fi în măsură să recuperăm aceste corpuri sau altele care s-ar mai afla în navă", a mai spus  Bill Brown.

În total, 39 de persoane se aflau la bord, şase membri ai echipajului şi 33 de pasageri.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.