Cel puţin nouă cadavre au fost găsite miercuri, în urma unui incendiu important într-un adăpost privat pentru persoane cu handicap, în Alsacia, aparţinând Institutului Terapeutic Educativ şi Pedagogic (ITEP), în comuna La Forge, în apropiere de Wintzenheim, un centru în care se aflau adulţi cu deficienţe mentale uşoare veniţi de la Nancy în vacanţă, potrivit primarului comunei, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viceprimarul comunei La Forge a anuţat că cel puţin trei cadavre au fost reperate cu drona.

Bilanţul poate creşte, iar alte eventuale victime erau căutate.

La sosirea pompierilor la faţa locului, la ora locală 6.47 (7.47, ora României), au constatat ”un incendiu generalizat al clădirii”, după ce 17 persoane au părăsit adăpostul, iar ”11 persoane se aflau în interior şi pentru care nu a fost posibilă nicio acţiune”, a anunţat locotenent-colonelul pompier Philippe Hauwiller.

Adăpostul cuprindea un parter, un etaj şi un mezanin.

”Vivtimele care au putut scăpa sunt cele de la parter. Dintre cele de la etaj au putut pleca unele, dar nu toate”, a declarat el.

28 DE REZIDENŢI ÎN ADĂPOST, ”ACREDITAT PENTRU 16 PERSOANE”

Viceprimarul Daniel Leroy a declarat postului France Bleu Alsace că adăpostul din cherestea este ”acreditat să găzduiască 16 persoane”.

Însă, deputatul din Haut-Rhin Hubert Ott a declarat că în adăpost se aflau 28 de rezidenţi.

Clădirea se afla într-o stare bună şi era prevăzută cu scări de evacuare exterioare.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat emoţia pe reţeaua de socializare X. ”În faţa acestei tragedii, mă gândesc la victime, la răniţi, la rudele lor. Mulţumesc forţelor noastre de securitate şi serviciilor nostre de salvare mobilizate”, scrie el.

Premierul Elisabeth Borne a anunţat pe X că urmează să efectueze o vizită la faţa dramei, însoţită de ministrul Solidarităţilor şi Familei Aurore Bergé. ”Mă gândesc în primul rând la victime şi la familiile lor. Salut mobilizarea pompierilor”, scrie premierul pe X.

În total 11 persoane ar fi murit în acest incendiu.

Familiile rezidenţilor din centru urmează să primească îngrijiri.

Secretarul general al Prefecturii Haut-Rhin, Christophe Marot, se afla al locul sinistrului.

Proprietara adăpostului se afla în stare de şoc şi a fost preluată de pompieri.

”Vorbele sunt adesea prea slabe într-o astfel de dramă”, a declarat pe X ministrul Sănătăţii şi Prevenţiei Aurélien Rousseau. ”Ne gândim la victime şi la rudele lor. Ne exprimăm recunoştinţa faţă de serviciile de salvare şi echipele spitaliceşti care preiau răniţii”, a adăugat el.

Un incendiu a izbucnit miercuri, în zori, şi a devastat 300 de metri pătraţi ai unui adăpost care aparţine ITEP, în comuna La Forge, în apropiere de Wintzenheim.

La momentul incendiului, în centru se aflau adulţi cu deficienţe mentale uşoare, veniţi de la Nancy în vacanţă, a anunţat primarul comunei.

Pompieri din Haut-Rhin au fost chemaţi, către ora locală 6.30 (7.30, ora Românmiei), să stingă incendiul.

Au fost mobilizaţi 76 de pompieri, patru vehicule, patru ambulanţe, un post medical avansat şi trei scări şi 40 de jandarmi.

Un viceprimar a declarat că incendiul ar fi izbucnit la parterul adăppostului, un fost garaj renovat.

Ocupanţii au putut ieşi din clădire, dar primul etaj a luat foc rapid.

”Incendiul a fost controlat rapid, în pofida vioenţei flăcărilor”, a anunţat Prefectura din Haut-Rhin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.