Cel puţin o persoană - o fată - a murit, iar multe alte persoane au fost rănite marţi, în cutremurul de magnitudinea 6,4 din Croaţia, a anunţat premierul croat Adrej Plenkovic, iar căutările continuă, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit centrului german de Cercetare în Geoştiinţă (GFZ) şi postului de ştiri N1, epicentrul a fost localizat la Petrinja, la aproximativ 50 de kilometri de Zagreb, la o adâncime de zece kilometri.

”Avem informaţii potrivit cărora o fată a murit. Nu avem nicio altă informaţie despre victime”, a declarat premierul Adrej Plenkovic, care s-a dus la faţa locului.

”Armata este aici pentru a ajuta. Trebuie să deplasăm anumiţi locuitori de la Petrinja, pentru că nu sunt în siguranţă aici”, a anunţat el.

Potrivit postului N1, care citează membri ai autorităţii locale, fără alte precizări, a murit un copil în vârstă de 12 ani.

”Există fracturi, comoţii cerebrale, iar unele au fost operate”, a declarat directorul serviciilor de salvare de la Sisak, în apropiere de Petrinja, Tomislav Fabijanic.

Singura centrală slovenă, care se află la aproximativ 100 de kilometri de epicentrul seismului, a fost oprită ca o măsură de precauţie, potrivit agenţiei de presă STA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.