Taifunul Mangkhut, cel mai violent din acest an, a provocat moartea a cel puţin două persoane, sâmbătă, în Filipine, şi a unei persoane în Taiwan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Filipine, taifunul a lovit nordul ţării, cu vânt extrem de violent şi ploi torenţiale. Două femei au fost găsite fără viaţă după o alunecare de teren provocată de ploile puternice. Din cauza taifunului, mai mulţi copaci au fost doborâţi, acoperişuri au fost distruse şi s-au semnalat pene de curent pe insula Luzon, principala insulă a arhipelagului filipinez.

Mii de persoane şi-au părăsit locuinţele aflate în zonele de coastă, din cauza riscului inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

“Autorităţile spun că acest taifun este de două ori mai puternic decât precedentul. Suntem îngroziţi”, a declarat Myrna Parallag, în vârstă de 53 de ani, după ce şi-a părăsit locuinţa situaţă în nordul arhipelagului. Casa lui Parallag a fost inundată în 2016, din cauza unui taifun. “Ne-am învăţat lecţia. Apa ajunsese atunci până la plafon”, povesteşte ea.

În Taiwan, la câteva sute de kilometri de Filipine, o femeie a murit dusă de valuri.

Taifunul se îndreaptă spre zone dens populate din sudul Chinei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.