Cel puţin doi morţi şi mai mulţi răniţi într-o explozie din zona comercială a Istanbulului, după ce un atacator s-a detonat pe o arteră din metropola turcă. Teroristul sinucigaş se deplasa spre ţinta atacului atunci când bomba s-a detonat accidental, ucigând o a doua persoană din apropiere, transmite Al Arabiya şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deflagraţia a avut loc pe bulevardul comercial Istiklal din Taksim, o pietonală aglomerată din centrul Istanbulului, unde se află mai multe magazine de modă internaţionale şi centre comerciale. Imaginile transmise din zonă surprind oamenii care părăsesc locul în care a avut explozia şi elicopterele poliţiei survolând strada.

Potrivit CNN Turk, teroristul sinucigaş se deplasa spre adevărata ţintă a atacului, atunci când bomba s-a detonat accidental în faţa unui Doner Kebab, ucigând o persoană din apropiere şi rănind alte şase.

Potrivit Hurriyet Daily News, strada Istiklal a fost complet  închisă de către autorităţi, iar şase răniţi au fost deja transportaţi la spitalul Haseki din Istanbul. Zona comercială era mult mai goală decât în cele mai multe zile de weekend, după ce atacurile teroriste din ultima perioadă i-au determinat pe mulţi turci să evite locurile aglomerate.

 

 

Acesta este al doilea atac terorist într-o săptămână, după ce duminica trecută explozia unei maşini capcană într-un cartier cu clădiri guvernamentale din Ankara a cauzat moartea a 37 de persoane şi rănirea altor 127. Atacul terorist a fost revendicat de o grupare paramilitară afiliată Partidului Muncitoresc Kurd (PKK).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.