Cel puţin doi civili au fost ucişi miercuri în raiduri aeriene lansate de Turcia în mai multe sectoare din nordul Siriei, au anunţat Forţele Democratice Siriene (FDS), o coaliţie arabo-kurdă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bombardamente intensive” au avut loc la Tal Abyad, Ras al-Ain şi Qamishli, au anunţat pe Twitter FDS.

”Doi civili au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi în bombardamente turce asupra satului Misharrafa”, precizează această coaliţie dominată de Unităţile Protecţiei Poporului (YPG).

Foto: Twitter/Coordination & Military Ops Center - SDF
Foto: Twitter/Coordination & Military Ops Center - SDF

Turcia a lansat miercuri după-amiaza o ofensivă în nordul Siriei împotriva YPG, considerate ”teroriste” de Ankara din cauza legăturii acestora cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care poartă o gherilă pe teritoriul turc.

Cel puţin ”25 de avioane turce au survolat oraşele şi localităţile de la frontieră”, au anunţat pe Twitter FDS, vârful de lance al luptei împotriva Statului Islamic (SI) în Siria, susţinute de o coaliţie internaţională condusă de Statele Unite.

”Cerem Statelor Unite şi coaliţiei (antijihadiste) să instaureze o zonă de excludere aeriană, pentru a pune capăt atacurilor”, au reclamat anterior FDS.

”Civililor de la frontieră”, la Kobane, Tal Abyad, Ras al-Ain, Qameshli, Derek şi Dirbassiye ”le este frică şi a început un val de deplasări”, potrivit FDS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.