Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 24 au fost rănite, sâmbătă, la Cairo, în urma surpării unui bloc de locuinţe de nouă etaje, potrivit agenţiei oficiale egiptene de presă Mena, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martori declară pentru Reuters că numeroase persoane se află sub dărâmături.

Potrivit site-ului arabnews.com, care citează presa locală, cel puţin opt persoane au murit.

Poliţia a izolat zona dramei, în cartierul Gesr al-Suez, iar membri ai Apărării Civile şi ambulanţei participau la operaţiuni de căutare între dărâmături.

”Celula de criză a guvernoratului a fost informată (sâmbătă) la ora (locală) 3.00 (şi ora României) cu privire la surparea unei cădiri cu subsol, parter şi nouă etaje”, a anunţat guvernoratul din cairo într-un comunicat.

Cauza surpării era necunoscută imediat.

Cădiri se surpă frecvent în Egipt, din cauza unor construiri ilegale şi unei slabe aplicări a reglementărilor în domeniu.

Procuratura egipteană a declanşat o anchetă cu privire la cauzele surpării blocului de locuinţe.

Drama de la Gesr Suez are loc la doar câteva ore după o coliziune în guvernoratul Sohag (sud) între dou trenuri de călători, soldată cu cel puţin 32 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.