Cel puţin cinci persoane au fost ucise marţi, în atacuri armate, în oraşul israelian ortodox Bnei Brak, în apropiere de Tel Aviv, al treilea rând de atacuri în decurs de o săptămână în Israel, anunţă salvatori israelieni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am constatat, din nefericire, moartea a cinci persoane”, declară postului Kan directorul Magen David Adom, echivalentul Crucii Roşii, Elie Bin.

El revizuieşte astfel un bilanţ anterior de doi morţi şi mai mullţi răniţi în aceste atacuri.

Salvatori şi martori au anunţat că persoane au fost rănite în alt atac, la Ramat Gan, o localitate vecină.

Potrivit unor mesaje postate pe Internet, autorităţile israeliene îl acuză pe Diaa Hamarsheh, un tânăr din Ya'bad, în Cisiordania, de acest atac.

Doi poliţişti israelieni au fost ucişi duminică, la Hadera, într-un atac armat revendicat de către organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

Poliţia israeliană i-a identificat pe atacatori, pe care i-a ucis, ca fiind agenţi arabi israelieni din cadrul SI.

Patru israelieni - doi bărbaţi şi două femei - au fost ucişi la 22 martie, la Beersheva (sud), într-un atac cu cuţitul şi cu maşina comis de către un bărbat inspirat de ideologia SI.

Atacatorul era un profesor, care a fost condamnat în 2016 la patru ani de închsoare cu privire la faptul că a planificat să se ducă în Siria cu scopul de a lupta în rândul SI şi din cauza unor predici în care a făcut apologia grupării jihadiste.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.