Cel puţin 540 de persoane au fost arestate luni, la manifestaţii împotriva reformei pensionării, de 1 Mai, în întreaga Franţă, iar 406 poliţişti şi jandarmi au fost răniţi, potrivit unui bilanţ prezentat marţi de către ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, care a revenit asupra violenţelor care au pătat mobilizarea de 1 Mai împotriva reformei pensionării în întreaga ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Paris, 259 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, a anunţat la BFMTV Gérald Darmanin.

”Trebuie să avem sancţiuni penale mai puternice împotriva celor care atacă forţele de ordine”, a pledat el, îndemnând la adoptarea unei legi ”împotriva spărgătorilor”.

Între poliţiştii şi jandarmii răniţi, ”trei sunt într-o situaţie extrem de dificilă, chiar dacă viaţa nu le este în pericol”, a precizat ministrul.

Un poliţist incendiat cu un cocteil Molotov la manifestaţii în Paris ”a fost ares la faţă. El este în continuare spitalizat”, a anunţat Gérald Darmanin.

”Unde este condamnarea lui Jean-Luc Mélenchon a atacului acestui poliţist?”, a atacat Gérald Darmanin.

Ministrul francez de Interne l-a atacat în mai multe rânduri pe liderul La France Insoumise (LFI), pe care l-a acuzat că nu condamnă suficient violenţele.

”Tăcerea sa îl face complice”, a denunţat ministrul.

În rândul manifestanţilor, ”61 au fost răniţi în întreaga Franţă, dintre care 31 la Paris”, a anunţat Gérald Darmanin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.